Placuszki twarogowo owocowe

Czas przyrządzania:

15 minut

Ilość porcji:

10 porcji

Poziom trudności:

łatwy

Lista składników:

  • 250g twarogu półtłustego,

  • 3 łyżki dowolnej mąki(ja użyłam jaglaną),

  • 3 jaja,

  • banan,

  • dowolne słodzidło(dla słodkiego smaku),

  • aromat waniliowy,

  • olej kokosowy.

Sposób przygotowania:

  1. Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy pokruszony ser. Blendujemy.

  2. Dodajemy banana, aromat i znów blendujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.

  3. Następnie ubijamy na sztywną pianę białka i porcjami dodajemy je do przygotowanej masy, delikatnie mieszając.

  4. Lekko natłuść patelnię tłuszczem.

  5. Następnie, smaż placuszki z obydwu stron do zarumienienia się.

  6. Uważajcie - placki szybko smażą się.

placuszki twarogowe z owocami.jpg
jh.png
logo_edited.png