top of page

Placuszki twarogowo owocowe
Czas przyrządzania:
15 minut
Ilość porcji:
10 porcji
Poziom trudności:
łatwy
Lista składników:
-
250g twarogu półtłustego,
-
3 łyżki dowolnej mąki(ja użyłam jaglaną),
-
3 jaja,
-
banan,
-
dowolne słodzidło(dla słodkiego smaku),
-
aromat waniliowy,
-
olej kokosowy.
Sposób przygotowania:
-
Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy pokruszony ser. Blendujemy.
-
Dodajemy banana, aromat i znów blendujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
-
Następnie ubijamy na sztywną pianę białka i porcjami dodajemy je do przygotowanej masy, delikatnie mieszając.
-
Lekko natłuść patelnię tłuszczem.
-
Następnie, smaż placuszki z obydwu stron do zarumienienia się.
-
Uważajcie - placki szybko smażą się.

bottom of page