Muffiny jajeczne z szynką i z warzywami

Lista składników:

  • 6 jajek,

  • 20 g papryki czerwonej,

  • Pół cebuli,

  • 1 plasterek szynki z piersi z kurczaka,

  • 1 garść szpinaku,

  • Sól,

  • Pieprz czarny.

Sposób przygotowania:

  1. Jajka roztrzep widelcem, przypraw solą i pieprzem do smaku.

  2. Paprykę, cebulę i szpinak pokrój na drobne kawałki.

  3. Szynkę pokrój w kostkę.

  4. Na dnie sylikonowych foremek na muffinki ułóż duże kawałki szynki oraz połówki pomidorków koktajlowych.

  5. Foremki wypełnij masą jajeczną,

  6. Piecz przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

muffiny jajeczne z warzywami.jpeg

Czas przyrządzania:

35 minut

Ilość porcji:

2 porcje

Poziom trudności:

łatwy

jh.png
logo_edited.png