top of page

Muffiny jajeczne z szynką i z warzywami
Lista składników:
-
6 jajek,
-
20 g papryki czerwonej,
-
Pół cebuli,
-
1 plasterek szynki z piersi z kurczaka,
-
1 garść szpinaku,
-
Sól,
-
Pieprz czarny.
Sposób przygotowania:
-
Jajka roztrzep widelcem, przypraw solą i pieprzem do smaku.
-
Paprykę, cebulę i szpinak pokrój na drobne kawałki.
-
Szynkę pokrój w kostkę.
-
Na dnie sylikonowych foremek na muffinki ułóż duże kawałki szynki oraz połówki pomidorków koktajlowych.
-
Foremki wypełnij masą jajeczną,
-
Piecz przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Czas przyrządzania:
35 minut
Ilość porcji:
2 porcje
Poziom trudności:
łatwy
bottom of page