top of page

Gofry z owocami i czekoladą
Lista składników:
-
2 jajka,
-
250 ml mleka krowiego/roślinnego,
-
1 łyżeczka oleju kokosowego,
-
szczypta soli,
-
pół łyżeczki proszku do pieczenia,
-
1 łyżka słodzidła(jeśli lubimy na słodko)
Sposób przygotowania:
1. Gofrownicę nagrzewamy i smarujemy dokładnie tłuszczem, żeby gofry nie przywarły.
2. Jajka wraz z mlekiem i olejem łączymy.
3. W osobnej misce łączymy suche produkty.
4. Zawartość obu misek łączymy w całość(mieszamy za pomocą miksera lub ręcznie).
5. Wylewamy masę do gofrownicy i zapiekamy do momentu, gdy gofry zarumienią się. Potrwa to około 5 minut.
6. Podajemy z dowolnymi owocami, bakaliami i z roztopioną gorzką czekoladą.

Czas przyrządzania:
15 minut
Ilość porcji:
2 porcje
Poziom trudności:
łatwy
bottom of page