Gofry z owocami i czekoladą

Lista składników:

  • 2 jajka,

  • 250 ml mleka krowiego/roślinnego,

  • 1 łyżeczka oleju kokosowego,

  • szczypta soli,

  • pół łyżeczki proszku do pieczenia,

  • 1 łyżka słodzidła(jeśli lubimy na słodko)

Sposób przygotowania:

1. Gofrownicę nagrzewamy i smarujemy dokładnie tłuszczem, żeby gofry nie przywarły.

2. Jajka wraz z mlekiem i olejem łączymy.

3. W osobnej misce łączymy suche produkty.

4. Zawartość obu misek łączymy w całość(mieszamy za pomocą miksera lub ręcznie).

5. Wylewamy masę do gofrownicy i zapiekamy do momentu, gdy gofry zarumienią się. Potrwa to około 5 minut.

6. Podajemy z dowolnymi owocami, bakaliami i z roztopioną gorzką czekoladą.

gofry z owocami i czekoladą.jpg

Czas przyrządzania:

15 minut

Ilość porcji:

2 porcje

Poziom trudności:

łatwy

jh.png
logo_edited.png