Roladki z piersi z kurczaka, z serem i szpinakiem z pieczonymi warzywami

Lista składników:

  • 2 piersi z kurczaka (ok. 400 g),

  • 2 garście świeżego szpinaku,

  • 2 kawałki sera mozzarella,

  • 4 sztuki suszonych pomidorów.

  • Sól,

  • Pieprz czarny,

  • Ulubione przyprawy,

  • Pół papryki czerwonej,

  • Pół papryki żółtej,

  • 1 cebula.

  • 1 łyżka oliwy z oliwek.

Sposób przygotowania:

1. Na patelni z odrobiną oliwy zeszklimy cebulę i czosnek. Dodajemy szpinak. Od czasu do czasu mieszamy.

2. Pierś z kurczaka dokładnie rozbijamy za pomocą tłuczka. Następnie przyprawiamy ulubionymi przyprawami.

3. Zawijamy szpinak i plastry sera mozzarella w roladki.

4. Po zawinięciu formujemy w rękach roladkę.

5. Papryki, pieczarki, cebulę kroimy na mniejsze kawałki.

6. Przyprawiamy ulubionymi przyprawami.

7. W naczyniu umieszczamy gotowe roladki, obok warzywa skropione oliwą.

8. Warzywa pieczemy przez około 25 minut. Wyciągamy z piekarnika.

9. Mięso pieczemy jeszcze przez około 15 minut.

roladki z piersi z kurczaka, z serem i szpinakiem, z warzywami pieczonymi.jpg

Czas przyrządzania:

60 minut

Ilość porcji:

2 porcje

Poziom trudności:

średni

jh.png
logo_edited.png