
Roladki z piersi z kurczaka, z serem i szpinakiem z pieczonymi warzywami
Lista składników:
-
2 piersi z kurczaka (ok. 400 g),
-
2 garście świeżego szpinaku,
-
2 kawałki sera mozzarella,
-
4 sztuki suszonych pomidorów.
-
Sól,
-
Pieprz czarny,
-
Ulubione przyprawy,
-
Pół papryki czerwonej,
-
Pół papryki żółtej,
-
1 cebula.
-
1 łyżka oliwy z oliwek.
Sposób przygotowania:
1. Na patelni z odrobiną oliwy zeszklimy cebulę i czosnek. Dodajemy szpinak. Od czasu do czasu mieszamy.
2. Pierś z kurczaka dokładnie rozbijamy za pomocą tłuczka. Następnie przyprawiamy ulubionymi przyprawami.
3. Zawijamy szpinak i plastry sera mozzarella w roladki.
4. Po zawinięciu formujemy w rękach roladkę.
5. Papryki, pieczarki, cebulę kroimy na mniejsze kawałki.
6. Przyprawiamy ulubionymi przyprawami.
7. W naczyniu umieszczamy gotowe roladki, obok warzywa skropione oliwą.
8. Warzywa pieczemy przez około 25 minut. Wyciągamy z piekarnika.
9. Mięso pieczemy jeszcze przez około 15 minut.

Czas przyrządzania:
60 minut
Ilość porcji:
2 porcje
Poziom trudności:
średni