Jajko zapiekane w awokado

Lista składników:

  • 1 awokado,

  • 2 jajka,

  • ¼ papryki czerwonej,

  • ¼ papryki żółtej,

  • Sól,

  • Pieprz czarny.

Sposób przygotowania:

1. Awokado przetnij na pół do natknięcia się na pestkę, tak by powstały dwie "łódki". Usuń pestkę.

2. Wbij po jednym jajku (całe białko nie zmieści się – odlej je) do każdej połówki awokado.

3. Papryki pokrój w paseczki.

4. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą połóż dwie połówki awokado i papryki.

5. Dopraw solą i pieprzem i posyp koperkiem.

6. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

i piecz przez około 20 minut.

jajka zapiekane w awokado.jpg

Czas przyrządzania:

25 minut

Ilość porcji:

2 porcje

Poziom trudności:

łatwy

jh.png
logo_edited.png