top of page

Jajko zapiekane w awokado
Lista składników:
-
1 awokado,
-
2 jajka,
-
¼ papryki czerwonej,
-
¼ papryki żółtej,
-
Sól,
-
Pieprz czarny.
Sposób przygotowania:
1. Awokado przetnij na pół do natknięcia się na pestkę, tak by powstały dwie "łódki". Usuń pestkę.
2. Wbij po jednym jajku (całe białko nie zmieści się – odlej je) do każdej połówki awokado.
3. Papryki pokrój w paseczki.
4. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą połóż dwie połówki awokado i papryki.
5. Dopraw solą i pieprzem i posyp koperkiem.
6. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
i piecz przez około 20 minut.

Czas przyrządzania:
25 minut
Ilość porcji:
2 porcje
Poziom trudności:
łatwy
bottom of page