top of page

Czekoladowy budyń jaglany
Lista składników:
-
1 szklanka mleka krowiego/napoju roślinnego,
-
1 banan,
-
7 łyżek kaszy jaglanej,
-
1 łyżka miodu pszczelego,
-
1 łyżeczka masła orzechowego,
-
1,5 łyżki kakao.
Sposób przygotowania:
1. Kaszę wsypujemy na sitko, przelewamy wrzątkiem, a następnie płuczemy jeszcze pod bieżącą wodą.
2. Kaszę przesypujemy do garnka i zalewamy mlekiem. Gotujemy do miękkości przez około 10 minut, do momentu wchłonięcia całego płynu przez kaszę.
3. Ugotowaną kaszę przełóż do naczynia, dodajemy pozostałe składniki i blendujemy do uzyskania jednolitej masy (w razie potrzeby dodajemy mleko aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji).
4. Dekorujemy ulubionymi dodatkami, np. owocami.

Czas przyrządzania:
15 minut
Ilość porcji:
10 porcji
Poziom trudności:
łatwy
bottom of page