Czekoladowy budyń jaglany

Lista składników:

  • 1 szklanka mleka krowiego/napoju roślinnego,

  • 1 banan,

  • 7 łyżek kaszy jaglanej,

  • 1 łyżka miodu pszczelego,

  • 1 łyżeczka masła orzechowego,

  • 1,5 łyżki kakao.

Sposób przygotowania:

1. Kaszę wsypujemy na sitko, przelewamy wrzątkiem, a następnie płuczemy jeszcze pod bieżącą wodą.

2. Kaszę przesypujemy do garnka i zalewamy mlekiem. Gotujemy do miękkości przez około 10 minut, do momentu wchłonięcia całego płynu przez kaszę.

3. Ugotowaną kaszę przełóż do naczynia, dodajemy pozostałe składniki i blendujemy do uzyskania jednolitej masy (w razie potrzeby dodajemy mleko aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji).

4. Dekorujemy ulubionymi dodatkami, np. owocami.

czekoladowy budyń jaglany.jpeg

Czas przyrządzania:

15 minut

Ilość porcji:

10 porcji

Poziom trudności:

łatwy

jh.png
logo_edited.png