Muffinka jajeczna z cukinią

Lista składników:

  • 1 jajko,

  • Sól,

  • Pieprz czarny,

  • 15 g sera typu Feta,

  • 20 g cukinii.

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj odrobinę tłuszczu do posmarowania kokilki.

2. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni.

3. Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a fetę pokrój w małą kosteczkę.

2. W misce roztrzep jajko. Dodaj do niego pozostałe składniki, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.

3. Masę jajeczna wylej do nasmarowanej kokilki.

4. Piecz przez 15-18 minut do momentu ścięcia się jajka.

muffinka jajeczna z cukinią.jpg

Czas przyrządzania:

25 minut

Ilość porcji:

1 porcja

Poziom trudności:

łatwy

jh.png
logo_edited.png