top of page

Omlet z musem truskawkowym
Czas przyrządzania:
10 minut
Ilość porcji:
1 porcja
Poziom trudności:
średni
Lista składników:
-
3 jajka,
-
100 g truskawek,
-
100 g jogurtu naturalnego,
-
125 g sera twarogowego półtłustego,
-
pół banana,
-
50 g mleka krowiego,
-
Pół łyżki oleju kokosowego,
-
Pół łyżeczki proszku do pieczenia.
Sposób przygotowania:
-
Twaróg, jaja, mleko i proszek do pieczenia blendujemy do uzyskania gładkiej masy.
-
Wylewamy na rozgrzaną patelnię.
-
Smażymy przez około 2 minuty pod przykryciem, regulując odpowiednio ogień i sprawdzając czy omlet ścina się, jednocześnie nie przypiekając się.
-
Przewracamy i znowu smażymy przez około 2-3 minuty.
-
Truskawki, banana i jogurt zmiksuj w blenderze i polej koktajlem omlet.

bottom of page