Omlet z musem truskawkowym

Czas przyrządzania:

10 minut

Ilość porcji:

1 porcja

Poziom trudności:

średni

Lista składników:

  • 3 jajka,

  • 100 g truskawek,

  • 100 g jogurtu naturalnego,

  • 125 g sera twarogowego półtłustego,

  • pół banana,

  • 50 g mleka krowiego,

  • Pół łyżki oleju kokosowego,

  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia.

Sposób przygotowania:

  1. Twaróg, jaja, mleko i proszek do pieczenia blendujemy do uzyskania gładkiej masy.

  2. Wylewamy na rozgrzaną patelnię.

  3. Smażymy przez około 2 minuty pod przykryciem, regulując odpowiednio ogień i sprawdzając czy omlet ścina się, jednocześnie nie przypiekając się.

  4. Przewracamy i znowu smażymy przez około 2-3 minuty.

  5. Truskawki, banana i jogurt zmiksuj w blenderze i polej koktajlem omlet.

omlet z musem truskawkowym.jpg
jh.png
logo_edited.png