top of page

Makaron z zielonego groszku z pesto szpinakowym

Lista składników:

  • 1 szklanka makaronu białkowego,

  • 2 szklanki świeżego szpinaku,

  • 3 łyżki orzechów włoskich,

  • 1 ząbek czosnku,

  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek,

  • pół szklanki parmezanu,

  • 1/4 soku z wyciśniętej cytryny.

Sposób przygotowania:

1. Ugotować makaron al dente i odcedzić.

2. Podprażyć orzechy na patelni.

3. Wymieszać z pozostałymi składnikami i zblendować do uzyskania jednolitej masy. Doprawić ulubionymi przyprawami do smaku.

4. Zrumienić makaron na patelni, po czym wymieszać z pesto, sokiem z cytryny i posypać serem.

makaron z zielonego groszku z pesto szpinakowym.jpg

Poziom trudności:

łatwy

Ilość porcji:

1 porcja

Czas przyrządzania:

25 minut

jh.png
logo_edited.png
bottom of page