top of page

Makaron z zielonego groszku z pesto szpinakowym
Lista składników:
-
1 szklanka makaronu białkowego,
-
2 szklanki świeżego szpinaku,
-
3 łyżki orzechów włoskich,
-
1 ząbek czosnku,
-
1/3 szklanki oliwy z oliwek,
-
pół szklanki parmezanu,
-
1/4 soku z wyciśniętej cytryny.
Sposób przygotowania:
1. Ugotować makaron al dente i odcedzić.
2. Podprażyć orzechy na patelni.
3. Wymieszać z pozostałymi składnikami i zblendować do uzyskania jednolitej masy. Doprawić ulubionymi przyprawami do smaku.
4. Zrumienić makaron na patelni, po czym wymieszać z pesto, sokiem z cytryny i posypać serem.

Poziom trudności:
łatwy
Ilość porcji:
1 porcja
Czas przyrządzania:
25 minut
bottom of page