top of page

Zupa porowa z pestkami dyni i z granatem
Lista składników:
-
2 pory,
-
2 ziemniaki,
-
2 marchewki,
-
2 kawałki sera typu Feta,
-
2 łyżki oliwy z oliwek.
-
Sól,
-
Pieprz czarny.
-
1 łyżka pestek dyni,
-
1 łyżka pestek granatu.
Sposób przygotowania:
-
Por, ziemniaki i marchew obierz. Następnie pokrój na mniejsze kawałki, zalej wodą (250 ml) i gotuj do miękkości.
-
Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji z dodatkiem oliwy i przypraw i sera Fety.
-
Zupę nalej do talerza.
-
Możesz udekorować pestkami dyni wcześniej podprażonymi na patelni i granatem.

Poziom trudności:
łatwy
Ilość porcji:
2 porcje
Czas przyrządzania:
30 minut
bottom of page