Zupa porowa z pestkami dyni i z granatem

Lista składników:

  • 2 pory,

  • 2 ziemniaki,

  • 2 marchewki,

  • 2 kawałki sera typu Feta,

  • 2 łyżki oliwy z oliwek.

  • Sól,

  • Pieprz czarny.

  • 1 łyżka pestek dyni,

  • 1 łyżka pestek granatu.

Sposób przygotowania:

  1. Por, ziemniaki i marchew obierz. Następnie pokrój na mniejsze kawałki, zalej wodą (250 ml) i gotuj do miękkości.

  2. Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji z dodatkiem oliwy i przypraw i sera Fety.

  3. Zupę nalej do talerza.

  4. Możesz udekorować pestkami dyni wcześniej podprażonymi na patelni i granatem.

zupa porowa z pestkami dyni i granatem.jpg

Poziom trudności:

łatwy

Ilość porcji:

2 porcje

Czas przyrządzania:

30 minut

jh.png
logo_edited.png