Zapiekany omlet z warzywami

Lista składników:

  • 4 jajka,

  • 2 łyżki otrębów pszennych,

  • 2 szparagi zielone,

  • 4 pomidorki koktajlowe,

  • 15 g startego żółtego sera,

  • Sól,

  • Pieprz czarny

Sposób przygotowania:

  1. Dodatkowo przygotuj tłuszcz do posmarowania naczynia do pieczenia.

  2. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.

  3. Pomidorki przekrój na połówki, a szparagi na mniejsze kawałki.

  4. Ser zetrzyj na tarce.

  5. W misce roztrzep jajka. Dodaj pozostałe składniki, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.

  6. W naczyniu wylej masę jajeczną.

  7. Piecz przez 15-18 minut do momentu aż jajka zetną się.

zapiekany omlet z warzywami.jpg

Czas przyrządzania:

30 minut

Ilość porcji:

2 porcje

Poziom trudności:

łatwy

jh.png
logo_edited.png