top of page

Faszerowane papryki z wołowiną
Lista składników:
-
2 papryki czerwone,
-
1 jajko,
-
100 g mięsa wołowego,
-
1 cebula,
-
6 łyżek kaszy jęczmiennej, pęczak,
-
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
-
2 łyżka otrębów pszennych,
-
1 łyżeczka pietruszki w liściach,
-
2 ząbek czosnku,
-
1 łyżka oliwy z oliwek.
Sposób przygotowania:
1. Obsmaż zmielone mięso z pokrojoną cebulką na małej ilości tłuszczu.
2. Mięso wymieszaj z pozostałymi składnikami (oprócz papryki).
3. Wypełnij paprykę farszem i piecz przez około 20 minut w temperaturze 160 stopni.

Czas przyrządzania:
40 minut
Ilość porcji:
2 porcje
Poziom trudności:
łatwy
bottom of page