top of page

Faszerowane papryki z wołowiną

Lista składników:

  • 2 papryki czerwone,

  • 1 jajko,

  • 100 g mięsa wołowego,

  • 1 cebula,

  • 6 łyżek kaszy jęczmiennej, pęczak,

  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,

  • 2 łyżka otrębów pszennych,

  • 1 łyżeczka pietruszki w liściach,

  • 2 ząbek czosnku,

  • 1 łyżka oliwy z oliwek.

Sposób przygotowania:

1. Obsmaż zmielone mięso z pokrojoną cebulką na małej ilości tłuszczu.

2. Mięso wymieszaj z pozostałymi składnikami (oprócz papryki).

3. Wypełnij paprykę farszem i piecz przez około 20 minut w temperaturze 160 stopni.

faszerowane papryki wołowiną.jpg

Czas przyrządzania:

40 minut

Ilość porcji:

2 porcje

Poziom trudności:

łatwy

jh.png
logo_edited.png
bottom of page